Rel rond weddenschap over aanslag op Obama

Een publieke weddenschap in het Amerikaanse stadje Standish (Maine) heeft voor veel beroering gezorgd. Een winkelier in het stadje had een weddenschap met de naam 'Osama Obama Shotgun Pool' geopend. "Laten we hopen dat iemand wint", stond er te lezen op het bord waarmee hij adverteert voor de weddenschap.

Klanten van de winkel konden voor een dollar meedoen aan de weddenschap. Voor die dollar mochten ze gokken op de datum waarop Barack Obama, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten, vermoord zou worden.

Het stadsbestuur van Standish veroordeelde het bord met de reclametekst, terwijl de inwoners het recht op vrije meningsuiting verdedigen. Zij verdedigen de 80-jarige eigenaar van de winkel door te zeggen dat hij de gevolgen van zijn grap wellicht niet goed heeft ingeschat.

Analisten meldden eerder deze week al dat sinds de overwinning van Obama een golf van racistisch geweld is ontketend in de VS. Ook zou Obama nu al meer veiligheidsagenten hebben versleten dan zijn voorganger, George W. Bush.

Met dank aan laforest en hartje69 voor de submit.