Man pleegt live voor webcam zelfmoord

Zelfmoord plegen voor het oog van de wereld? De 19-jarige Abraham Biggs deed het gisternacht. De jongen uit de Amerikaanse staat Florida had het wel gehad en nam een overdosis van het kalmeringsmiddel Xanax. Dit alles voor het oog van verschillende bezoekers van het forum van BodyBuilding.com, waarvan hij een vaste user was en waar hij zijn plan had aangekondigd. Zij konden via de webcam van Biggs meekijken hoe hij zichzelf naar het hiernamaals slikte.

De forummers dachten te maken te hebben met de zoveelste vorm van aandachttrekkerij van Candyjunkie, zoals hij op het forum door het leven ging, en keken mee in de veronderstelling dat het een grap zou blijken te zijn. Uiteindelijk bewoog hij niet meer en leek hij gewoon in slaap gevallen te zijn. Toen hij na acht uur echter nog steeds in dezelfde houding lag schakelde één van de meegluurders toch maar de politie in. Agenten vielen zijn woning binnen en troffen het levensloze lichaam van Biggs aan.

Biggs is overigens niet de eerste die live voor de webcam zelfmoord pleegde. Anderhalf jaar geleden verhing een 42-jarige Brit zichzelf voor de webcam.

Met dank aan hartje69 en lindabalieu voor de submit.