Slam FM: personeel op straat

Het landelijke radiostation Slam FM gaat reorganiseren. Hierdoor komen een aantal DJ's en medewerkers op straat te staan. In totaal verliezen veertien mensen hun baan als gevolg van ontslag of het niet verlengen van het contract. Onder deze veertien mensen zouden zich de DJ's Martijn Lagrouw, Daniël Lippens en Timo Kamst bevinden.

De radiozender, die voornamelijk dance en nieuwe muziek uitzendt, zegt dat de reorganisatie te wijten is aan de wereldwijde economische crisis. "Mediabestedingen lopen terug en ook radiostations merken daar direct het effect van. Als gevolg van de economische omstandigheden is Slam!FM genoodzaakt de interne organisatie te wijzigen. Om efficiënter en kosteneffectiever te kunnen opereren is afscheid genomen van een aantal vaste medewerkers, waaronder ook een aantal dj’s", verklaart een woordvoerder.

Menno de Boer, DJ / Music & Program Director, stelt dat het team erg hecht is, waardoor het afscheid nog moeilijker zal worden. "Het is vreselijk om een aantal gekoesterde talenten, die stuk voor stuk hun eigen unieke bijdrage aan de programmering hebben geleverd, te moeten laten vertrekken. Het zal de komende tijd voor iedereen wennen zijn niet meer met deze collega's samen te kunnen werken", aldus de Boer.