PVV werft Kamerleden via televisie

De Partij voor de Vrijheid zendt vanaf vrijdag spotjes uit op televisie waarin geïnteresseerden worden opgeroepen zich aan te melden als kandidaat-Kamerlid. De PVV gebruikt daarvoor de zendtijd voor politieke partijen.

In het filmpje zitten partijleider Geert Wilders en Kamerlid Fleur Agema in een roeiboot, tegen de achtergrond van een Hollands landschap. Zij roepen 'mensen die durven tegen de stroom in te roeien' op zich bij de partij te melden, vat Wilders de strekking van het spotje samen. Het is voor het eerst dat een politieke partij op deze manier kandidaten werft, zegt Wilders.

Al veel reacties 

Wilders weerspreekt dat het filmpje is ingegeven door een gebrek aan goede kandidaten met affiniteit met de PVV. "Er zijn verkiezingen in 2011, of al eerder als het kabinet valt, en dan wil ik graag zo veel mogelijk geschikte kandidaten hebben om uit te kunnen putten. Ik heb al veel reacties, maar ik wil er nog meer."

Het filmpje wordt vrijdagochtend voor het eerst uitgezonden. "Dan zullen er niet veel mensen kijken, maar we blijven het filmpje een jaar uitzenden en we hebben twee uitzendingen per maand. Soms zitten die ook vlak voor het journaal van zes of acht uur. Dan zijn er veel meer kijkers."

Knoop doorhakken

Wilders is momenteel ook bezig met de kandidatenlijst en het programma voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni volgend jaar. De deelname van de PVV daaraan is nog niet definitief. "Als we alles op orde hebben, hakken we de knoop door. Dat moet binnenkort gebeuren."

Het filmpje is vanaf 21 november te zien en zal die dag in première gaan om 10.25 uur op Nederland 2 in de zendtijd voor politieke partijen. Het filmpje is vanaf dan ook te zien op de website van de PVV.

PVV werft Kamerleden via televisie  (foto: DAG)