JOVD: Softdrugs legaliseren

Na veel geluiden te hebben gehoord over het verbieden van coffeeshops en softdrugs laat de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, in een open brief aan Tweede Kamerlid Fred Teeven weten dat zij de handel in softdrugs willen legaliseren en regulieren. Na jarenlang voor een gedoogbeleid te zijn geweest, neigt de VVD sinds de komst van Teeven in de Kamer naar een verbod.

"Het verbieden van softdrugs gaat veel te ver en past in zijn geheel niet bij een liberale partij als de VVD. Laten we nou eens ophouden met de nadruk leggen op verbieden en sluiten. Daar wordt de wereld niet leuker van, en ook niet veiliger", schrijft de JOVD in de brief. Door softdrugs te verbieden, ontstaan er volgens de JOVD nieuwe problemen."Mensen gaan niet minder blowen als de overheid zegt dat dit niet mag. Dit zien we duidelijk in landen waar de verkoop van softdrugs illegaal is of niet gedoogd wordt. Met het sluiten van coffeeshops drijf je de consument in de handen van louche dealers, en criminaliseer je de handel nog meer dan al het geval is."

Teeven heeft laten weten niets te zien in legaliseren. "Het huidige gedoogbeleid wordt nog gesteund maar de houdbaarheidsdatum komt in zicht en aan legalisatie van softdrugs zal de VVD nooit meewerken", aldus Teeven.