Leraren zetten staking door

Leraren in het voortgezet onderwijs gaan woensdag staken. Overleg tussen vakbonden en werkgevers heeft vandaag geen cao-akkoord opgeleverd. De bonden bereiden een landelijke stakingsactie in de Veemarkthallen in Utrecht voor.

De bonden ondernamen vandaag een 'ultieme poging' om afspraken met de VO-raad te verwezenlijken. De Algemene Onderwijsbond (AOb) meldt dat dinsdag nog wordt overlegd, maar is pessimistisch over de uitkomsten. CNV Onderwijs wil blijven praten. "Wij zetten de voorbereiding voor de staking gewoon voort", zegt voorziter Michel Rog, "maar zullen er de komende dagen alles aan doen om een goed akkoord te sluiten."

Vandaag is uitsluitend informeel overleg tussen tussen de partijen gevoerd. Enige weken geleden hielden de bonden al een estafettestaking omdat een cao-akkoord uitblijft. Ze hielden vast aan een in september overeengekomen onderhandelaarsakkoord dat onder meer voorziet in een vermindering van de werkdruk voor docenten. De VO-raad vond die afspraken bij nader inzien te duur.

Leraren zetten staking door  (foto: ANP)