Joling keihard uit de Toppers getrapt

Wel, niet, wel, niet, niet, wel. Niks is nog veranderlijker dan het weer en dat is Gerard Joling. Na honderd dreigementen en duizend keer opstappen uit de Toppers hebben de overgebleven groepsleden Froger en Gordon de voormalige Schagernees er nu zelf uitgetrapt. Reden: Joling heeft hen behoorlijk laten zitten.

Joling stapte dit weekend uit de Toppers, en dus uit het Eurovisie Songfestival, omdat hij het gezeik van Gordon zat was. Goor vindt namelijk dat hij beter zingt dan Joling en dat Joling verantwoordelijk is voor de inzinking van hun Toppers-manager. Joling mocht van SBS niet meedoen aan de Tros-soap rond het Songfestival waar de drie zich voor hadden opgegeven. Echter nog geen 24 uur later meldde Joling dat hij toch wel de concerten met de Toppers bleef doen.

Maar daar hebben de overgebleven Toppers geen zin meer in. Ze gaan op zoek naar een nieuwe Topper (als daar geen televiseprogramma inzit weten wij het ook niet meer) en blijven lekker ArenA-concerten doen. Voor wie het interesseert hieronder de officiële verklaring nog even.

"Gerard veroorzaakt aanzienlijke schade en houdt totaal geen rekening met de gemaakte afspraken en gerechtvaardige belangen van alle betrokken partijen. Om verdere schade te beperken hebben alle betrokken partijen koortsachtig spoedoverleg gehad in het weekend. Met de honderdduizenden enthousiaste concertbezoekers in het achterhoofd was het voor ons een moeilijke opgave om de keuze van Gerard Joling te aanvaarden. Wij hebben afspraken gemaakt met vele partijen over ons jubileumjaar en willen deze nakomen. Wij moeten met spoed duidelijkheid kunnen verschaffen naar alle partijen."

Of Dries Roelvink al een sollicitatie heeft gestuurd is niet bekend.