Joling trekt stekker uit de Toppers

Breaking news! De Toppers gaan niet naar het Eurovisie Songfestival. Ik herhaal: De Toppers gaan niet naar het songfestival. Gerard Joling trekt namelijk definitief de stekker uit het commerciële egoprojectje rond Froger, Gordon en Joling zelf. Dat betekent ook geen door C1000 gesponsorde concerten in de ArenA meer.

Eerder deze week werd al bekend dat Joling helemaal klaar is met de gekrulde zanger. Gordon bleef maar roepen in de media dat hij de beste zanger van de drie was, dat Joling geen ruggengraat toonde omdat hij zich erbij neerlegde dat SBS hem geen toestemming gaf voor een soap bij de Tros en dat Jolings cd werd weggegeven op gratis.nl. "Ik heb de Toppers niet nodig", riep Joling eerder deze week. "Ik heb het druk zat en doe de Toppers en het Songfestival omdat het leuk is. Maar zo is het niet leuk meer. Jammer, want we hadden met de Toppers goud in handen,"

Dat goud gaat nu voorbij aan Gordon, die op tv en in de hitparade maar niet wil scoren. Joling heeft echter een miljoenencontract bij SBS6, scoort met 'Popstar' en scoorde vorige maand óók weer een nummer één hit. Ook Froger heeft niks te klagen, zijn reallifesoap 'Effe geen cent te makken' scoorde in tegenstelling tot 'Singing Bee' wel op RTL. Gordon zelf reageert zoals verwacht gepikeerd: "Ik vraag me af: is hij soms overspannen? Verder wil ik me liever met positieve dingen bezig houden. Ik heb een nieuw prachtig album gepresenteerd A song for you. Volgens Jeroen van der Boom het mooiste dat ik ooit maakte."

De NOS heeft laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe act voor het Songfestival. De afgelopen jaren stuurde de omroep zangeressen naar het festival die niet eens door de voorronde kwamen.

Joling geen tijd voor liefdesleven
Joling krijgt aanbod voor zangduo 'De FOK!kers'.