Verkoop T-shirts steunt daders aanslag Bali

De familie van de daders van de aanslag op Bali in 2002 hebben T-shirts op de markt gebracht met teksten die de drie mannen steunen. "Zelfs als Amrozi en zijn vrienden geëxecuteerd worden, gaat de heilige oorlog door", staat op de shirts, die 1,40 euro kosten.

De drie moslimfundamentalistische daders Imam Samudra, Amrozi en diens oudere broer Ali Gufron van terreurnetwerk Jemaah Islamiyah worden binnenkort ter dood gebracht. Wanneer precies is onbekend, maar de openbaar aanklager zei eerder dat het moment van de executie nabij is.

In het gebied waar de daders vandaan komen zijn dagelijks protesten van enkele tientallen mensen. De terreurorganisatie heeft laten weten dat dat aantal betogers veel hoger kan worden als de daders echt gedood worden.

In de avond van 12 oktober 2002 ontplofte een bom bij de Eks Sari Club in Kuta op Bali. De bom kostte het leven aan 202 mensen, onder wie vier Nederlanders. De drie veroordeelden zeiden eerder geen spijt te hebben van de aanslag. Wel betreurden zij dat ook enkele moslims omkwamen door hun daad.

De overblijfselen na de aanslag  (foto: ANP)