Algerijn in bus met afgehakt hoofd

Een Engelse bus heeft onlangs een bijzondere passagier vervoerd. In de bus bleek namelijk een Algerijnse moordenaar te zitten. Moet kunnen, alleen had deze moordenaar een tas bij zich waarin het bloedende hoofd van zijn slachtoffer zat.

De 43-jarige Mohamed Boudjenane bracht zijn 45-jarige bovenbuurman om het leven na een vrouw in zijn flat te hebben gegijzeld en verkracht. De Algerijn had een obsessie voor de 42-jarige, Filipijnse nanny. Hij verdacht haar er echter van dat zij het bed met de buurman deelde.

Hij besloot de vrouw te gijzelen. Hij hield haar een dag vast, waarin hij onder andere haar hoofd kaal schoor en haar in een bad met kokend water wilde gooien. Vervolgens ging hij drie keer over de arme vrouw heen. Op voorwaarde dat de vrouw zich zou bekeren tot de islam en de belofte met hem te gaan trouwen liet hij de nanny gaan. Hierna ging de Algerijn naar de bovenbuurman en hakte zijn hoofd eraf.

De man zelf is zich echter van geen kwaad bewust. Hij beweert namelijk last van stemmen in zijn hoofd te hebben en te kampen met depressies. Verder zou hij suïcidaal zijn en zich niets meer van de bloederige moord herinneren.

De Algerijn vroeg tien jaar geleden een verblijfsvergunning aan. Toen deze hem werd geweigerd, bleef hij illegaal in Engeland wonen. De rechter veroordeelde hem voor gijzeling, verkrachting en moord. Levenslang leek de rechtbank dan ook de enige juiste straf voor deze daad.