Taxi bestellen kan voortaan met sms'je

Met een sms'je een taxi bestellen. Sinds kort kan het in Amsterdam en binnenkort zijn ook andere grote steden aan de beurt. Het gaat om een initiatief van het bedrijf SMSjeTAXI, vertelde medeoprichter Otto Ruys vandaag.

Mensen die een taxi nodig hebben, hoeven alleen nog maar een sms'je met de plek waar ze op dat moment zijn naar een algemeen nummer te sturen. Vervolgens krijgen ze een berichtje terug met het nummer van het voertuig dat hen komt ophalen en hoe lang dat nog gaat duren. SMSjeTAXI werkt in elke stad samen met de grootste taxicentrale. In Amsterdam is dat bijvoorbeeld de Taxi Centrale Amsterdam.

Het sturen van een sms'je heeft een groot voordeel ten opzichte van bellen: het gaat veel sneller. Wie belt komt namelijk vaak in een wachtrij terecht. Niet omdat er te weinig taxi's zijn, maar omdat de telefonistes het druk hebben. Door te sms'en kan een klant via het computersysteem van de taxicentrale meteen een voertuig bestellen.

SMSjeTAXI heeft de afgelopen weken in Amsterdam op kleine schaal proefgedraaid en gaat er nu echt van start. Rotterdam is 20 november aan de beurt. In december volgt Utrecht. Begin volgend jaar kunnen ook inwoners van Leiden en Eindhoven per sms'je een taxi bestellen.

taxi  (foto: ANP)