Straatrovers dreigen kind mee te nemen

Een 21-jarige vrouw is gistermiddag in Den Haag op weerzinwekkende wijze beroofd van haar pinpas en pincode, zo meldt het AD.  Ze liep 's middags met haar tweejarige dochtertje in de kinderwagen door de Venestraat en werd nabij de 'Haagse Bluf' van achteren aangevallen door twee mannen van vermoedelijk Turkse of Marokkaanse komaf.
 
De mannen eisten de portemonnee van het slachtoffer, maar toen zij weigerde zetten ze haar een mes op de keel.  Vervolgens eisten ze ook haar pincode.  De vrouw reageerde hier niet snel genoeg op waarna de mannen dreigden haar dochter mee te nemen.  Hierop noemde de vrouw alsnog haar pincode.  De belagers gooiden hierop de kinderwagen omver waardoor het kind uit de wagen viel.  De mannen gingen er vandoor.
Nadat de vrouw de politie had gebeld kamden agenten de buurt uit, maar de daders werden niet aangetroffen.
 
De daders zijn beiden ongeveer 1.80 meter lang. Een van hen had langs de zijkanten van zijn gezicht smalle bakkebaarden tot zijn kaaklijn, bijna doorlopende wenkbrauwen, een brede neus en een normaal postuur. De man had tevens een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte, gebreide muts, een zwarte, halflange kantoenen jas, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. 

De andere dader had zwart lang haar dat los naar achteren was gekamd en vettig oogde. De zijkanten waren opgeschoren. Deze man droeg eveneens een zwarte, halflange katoenen jas en een donkere broek en donkere schoenen. 

De politie is nog op zoek naar getuigen van deze straatroof of naar mensen die iemand in het signalement van de daders herkennen.