Joran loopt weer in de val

Eerder deze week werd al bekend dat Peter R. de Vries met een nieuwe, waarschijnlijk even spraakmakende, aflevering over Joran van der Sloot komt. In deze aflevering, die aankomende zondag uitgezonden zal worden, is te zien hoe Van der Sloot in Bangkok handelt in jonge vrouwen.

De jonge handelaar biedt de vrouwen voor 10.000 euro per dame aan op de Nederlandse prostitutiemarkt. Hij vermeldt daarbij aan de potentiële koper dat de vrouwen voor 'slechts 300 euro per maand' in een bordeel werken.

Nieuwe undercoveroperatie

Het team van Peter R. de Vries verrichtte de afgelopen weken de undercoveroperatie. Een infiltrant ging naar Thailand en onder de dekmantel van Nederlandse ondernemer in de seksindustrie nam hij contact op met Joran. Deze trapte vervolgens met open ogen in de val die het team van De Vries had opgezet voor hem. Deze operatie liep zelfs tot gistermiddag door, toen De Vries met Joran aan het chatten was. Joran dacht echter dat hij met een zakenpartner aan het chatten was. Hij vermeldt in dit gesprek dat 'hij het even rustig aan zal doen' tot na de televisie-uitzending over hem.

Joran ontmoet de infiltrant onder andere in een hotelkamer, waar hij in het bijzijn van twee Thaise prostituees zaken doet. Tijdens de gesprekken zegt hij dat hij iedere week nieuwe jonge vrouwen kan leveren en dat de visa en paspoorten geen probleem zullen zijn. "Ik regel dat allemaal, maak je geen zorgen!" De meisjes denken allemaal danseres te worden in Nederland en zullen formeel als studentes naar ons land komen. De harde realiteit is dat de meisjes zes dagen per week tegen een hongerloontje in een bordeel moeten werken.

Tekenend 

De Vries noemt de beelden tekenend: "De beelden geven aan hoe weinig respect deze 21-jarige toont voor het leven van anderen. Dat je na de verdwijning van Natalee in de vrouwenhandel gaat, tekent hem." De Vries meldt dat Van der Sloot zich hiermee schuldig maakt aan een ernstig misdrijf. "Het voorbereiden van mensensmokkel is strafbaar. Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen", aldus de misdaadverslaggever.

De Holloway-zaak 

In februari van dit jaar kluisterde De Vries zeven miljoen kijken aan de buis toen Joran de moord op Natalee Holloway, het meisje dat verdween op Aruba, bekende. Joran vertelde in de geprepareerde Range Rover dat hij het meisje mee had genomen naar het strand en haar vervolgens in zee dumpte. Over deze zaak zegt hij dat er niets te vrezen valt: "Zij zullen niks vinden."

Probleem oplossen 

In de gesprekken met zijn vermeende zakenpartner op Thailand, laat Joran ten slotte nog weten dat hij een Thai op De Vries af zal sturen, zodat dit probleem opgelost wordt. "En het kan me niet schelen wat het kost", laat hij ten slotte weten. Op de beelden van de nieuwe aflevering is te zien dat Joran inmiddels in een kapitale villa in Bangkok woont.

Met dank aan Sunchaser en hartje69 voor de submit.