FinanciŽle problemen bij Arrow Classic Rock

Slecht nieuws voor luisteraars van Arrow Classic Rock of Arrow Jazz FM. Het ziet er financieel gezien niet zo goed uit voor het moederbedrijf van de zenders, Crosspoint BV. Volgens het Agentschap Telecom (AT), een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, heeft het bedrijf een betalingsachterstand. Voor de FM-frequenties moet jaarlijks betaald worden. Maar tegenover de website Radiofreak.nl zegt het AT: "Er is een procedure gestart om het openstaande bedrag in te vorderen."

Directeur Ad Ossendrijver van Arrow ontkent alles. "Het is allemaal onzin. We hebben geen betalingsachterstand. Dat het Agentschap dat nu zegt, verbaast me. Ik heb wel bezwaar gemaakt tegen de toezichtskosten, maar we betalen die ook gewoon." Volgens Ossendrijver is er een partij in de radiomarkt die Arrow probeert zwart te maken. Wie dat is wil hij niet zeggen. "Ik ga wel maatregelen nemen tegen diegene die dit allemaal de wereld in helpt."

Arrow kocht in maart van dit jaar nog een middengolffrequentie om een praatzender op te starten. Maar de lancering van de zender wordt steeds uitgesteld, iets wat de geruchten over de financiële situatie bij Arrow alleen maar versterkt. Maar volgens Ossendrijver komt het nieuwe radiostation begin volgend jaar in de lucht. "We zijn bezig de content te regelen en mensen aan te nemen. Maar de maand december is gewoon geen goed moment om te starten met al de eindejaarslijsten. Begin volgend jaar gaan we starten", aldus Ossendrijver.