Motoragent meegesleurd bij achtervolging

Bij een spectaculaire achtervolging van twee autodieven uit Amsterdam (26 en 41 jaar) is gisteren een motoragent uit Delft meegesleurd met de auto van de verdachten. Het tweetal had ter hoogte van een tankstation aan de A4 bij Leiderdorp een ongeluk veroorzaakt, waarop zij werden achtervolgd door de politie.

Het tweetal reed tijdens de achtervolging bij de A13-afrit Delft Zuid spookrijdend de autoweg op, waarna ze een industrieterrein opdraaiden. Hier botsten zij op een lantaarnpaal en de Delftse motoragent (29) dacht zijn kans schoon te zien het tweetal aan te houden. De agent pakte de bestuurder, die zijn gordel nog om had, beet toen deze plotseling gas gaf. Na ongeveer honderd meter te zijn meegesleurd liet de motoragent los.

De agent rolde na het loslaten door en klapte tegen een lantaarnpaal. Aan zijn actie heeft hij rug- en nekletsel overgehouden. Enkele honderden meters verderop raakten de autodieven de macht over het stuur kwijt. Collega's van de gewonde agent trokken hun wapen en wisten de twee aan te houden.

Voor hetgeen de politieagent is overkomen wordt het tweetal poging tot doodslag ten laste gelegd. De motoragent maakt het naar omstandigheden goed.