ADO Den Haag opnieuw in de problemen

Vanmiddag werd bekend dat voetbalclub ADO Den Haag opnieuw in financiële problemen verkeert. De club heeft een tekort van zes miljoen euro, zo bleek tijdens het maken van de jaarrekening over 2007-2008. ADO kwam vanmiddag zelf met dit nieuws naar buiten.

ADO meldde enkele weken geleden al dat er onvoorziene financiële tegenvallers waren, hoewel het op dat moment nog niet duidelijk was om hoeveel geld het precies ging. Het college van B&W in Den Haag vroeg ADO daarop om zo snel mogelijk en volledig inzicht te geven in de financiële situatie. De door de club aangeleverde informatie is getoetst en het college is tot de conclusie gekomen dat ADO Den Haag een ‘reële voorstelling van zaken’ geeft.

De club laat weten dat ‘wordt gezocht naar oplossingen’. De investeerder van ADO Den Haag heeft aangegeven opnieuw bereid te zijn om bij te dragen aan een oplossing aldus een verklaring van het bestuur van ADO Den Haag. Het stadsbestuur in Den Haag denkt na over ‘de te varen koers’ aldus een verklaring.

Eind vorig jaar scheelde het weinig of de voetbalclub was door een schuld van tien miljoen euro failliet geweest. Toen werd de club tegemoet gekomen door de gemeente en investeerder Mark van der Kallen. In februari van dit jaar ondertekenden ADO, Stichting Stadion Ontwikkeling en de gemeente afspraken om de club financieel overeind te houden.

Met dank aan DJMO voor het herschrijven en de submit!