Cel en tbs voor ophangen kinderen

De 29-jarige Grietje K., die in juli haar 3-jarige dochter ophing, is door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Deskundigen verklaarden de vrouw in mindere mate toerekeningsvatbaar, waardoor de feiten haar niet maximaal worden aangerekend.

De rechters spraken van zeer ernstige feiten die een grote schok in de samenleving hebben veroorzaakt. "Een zekere mate van vergelding is dan op zijn plaats." Bij de bepaling van de strafmaat werd rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw. Behandeling, in dit geval tbs met dwangverpleging, werd noodzakelijk geacht.

De vrouw probeerde op 15 juli haar vier kinderen van het leven te beroven. Haar 3-jarige dochter, die aan een stuk springtouw in het trapgat hing, is om het leven gekomen. Twee andere kinderen van 4 en 6 jaar oud, waren ook al opgehangen, maar werden weer bevrijd omdat er iemand aanbelde. Het vierde kind, een half jaar oude baby, lag nog in de wieg. K. had wel al een touw voor de baby klaargelegd. Omdat de baby ongedeerd bleef, was er volgens de rechtbank geen sprake van een poging tot moord op dit kind. De veroordeling is dan ook gebaseerd op de moord op de 4-jarige en poging tot moord op de andere twee kinderen.