Balkenende bedreigd via Hyves

Groot paniek in Den Haag. Onze premier is namelijk bedreigd via zijn Hyves-profiel. De dader bleek een tienjarige grappenmaker uit het Overijsselse Rijssen te zijn.

Op het profiel van Jan Peter Balkenende liet de tiener een zogeheten tik achter. 'Schop de lelijke kop van Jan Peter Balkenende er af', had de grappenmaker getypt. 

De politie Haaglanden was in rep en roer. Dankzij het IP-adres was het een fluitje van een cent de jongen op te sporen. Het spoor leidde naar Rijssen, waar de huiscomputer in beslag werd genomen. Moeder de vrouw bleek van niets te weten, maar ze verklaarde dat haar zoontje er vast wel meer vanaf zou weten.

Het ventje werd door de agenten stevig aan de tand gevoeld. Schoorvoetend bekende hij dat hij onze minister-president had getikt. Daarbij verklaarde hij wel eens van Balkenende te hebben gehoord, maar geen idee te hebben wat die kerel nu eigenlijk uitspookt. 

Wel wist hij te vertellen dat Balkenende een van de belangrijkste mensen ter wereld is. Hij toonde de politie berouw voor zijn impulsieve daad en zei geen hekel te hebben aan de premier. Hij wil hem dan ook een brief sturen om hem zo zijn excuses aan te bieden.