Vier gewonden bij steekpartij in Bemmel

In het Gelderse Bemmel zijn gisteravond vier mensen gewond geraakt bij een steekpartij bij cultureel centrum de Kinkel. Zeven personen zijn opgepakt door de politie, onder wie de vier gewonden.

Het is nog onbekend wat zich precies heeft afgespeeld bij De Kinkel. De politie is druk doende met het onderzoeken van de toedracht en hoort in dit verband verschillende getuigen. Ook houdt de politie een buurtonderzoek om meer informatie te verzamelen. De omgeving rondom De Kinkel is afgezet.

Twee van de gewonden kwamen in eerste instantie bij De Kinkel binnen gelopen, waar medewerkers hen opvingen en 112 belden. De andere twee gewonden meldden zich later in een ziekenhuis in Nijmegen. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis.

Cultureel centrum De Kinkel is tot nader order gesloten. Onder andere de bijeenkomsten van een aantal verenigingen hebben hierdoor niet door kunnen gaan. Jacqueline Doornenbal van het cultureel centrum noemt de sluiting een grote strop: "We hebben heel wat telefoontjes moeten plegen om alle gebruikers van het gebouw af te bellen. Bovendien is het personeel erg overstuur."

Met dank aan Dirk-Kuijt en pankoei voor de submit.