Klant woedend om 'domme neger' op kassabon

Een 22-jarige man uit het Amerikaanse Kansas City is woedend om een kassabon die hij kreeg na het retour brengen van een paar schoenen. Keith Slater had namelijk elders een goedkoper paar schoenen op de kop getikt. Op het bonnetje dat hij van de verkoper kreeg, stond de tekst 'dumb nigger' afgedrukt. 'Domme neger' dus.

Keiths moeder is geschokt. "Toen Keith mij het kassabonnetje liet zien, waarop 'domme neger' stond gedrukt, kon ik mijn ogen niet geloven", zegt ze. "Niemand van de familie kon ervan slapen. Ik ben er zeker van dat het niet de eerste keer is dat dit zich heeft voorgedaan in die winkel. Alleen zal niemand het voordien hebben opgemerkt of er tegen hebben durven ingaan."

Na de ontdekking van de discriminerende tekst, stapten en moeder en zoon op hoge poten naar de winkel. Omdat deze al gesloten bleek, kwamen ze de volgende dag terug. Ondanks dat het personeel een dag heeft kunnen nadenken, konden ze daar geen verklaring geven voor de tekst. "Wat mij betreft, mogen ze die winkelbediende ontslaan", laat een woedende Keith weten. "Wat hier gebeurd is, kan absoluut niet door de beugel."

 


's Werelds bekendste schoenenverkoper zou zo'n streek nooit uithalen