Boer vindt trouwring terug in koe

De 48-jarige Hugo Peeters heeft mazzel. Vijftien jaar geleden raakte de boer uit het Belgische Essen zijn trouwring kwijt. Nu heeft hij hem eindelijk weer teruggevonden, na hem te zijn verloren in een koe.

Het is niet zo moeilijk een trouwring kwijt te raken in het binnenste van een koe. "Als een koe moet kalven, binden we een touwtje rond de achterpoten en begeleiden we het kalfje mee naar buiten", vertelt de boer. "Bij de behandeling voelde ik mijn trouwring van mijn vinger glijden. Ik heb nog even gezocht, maar had al snel door dat het onbegonnen werk was."

De Belg ging ervan uit dat hij het kleinood nooit meer zou terugzien. Een vriend van hem vond de ring vandaag echter ineens terug met behulp van zijn metaaldetector. Volgens de boer staat het buiten kijf dat het om de bewuste trouwring gaat. "Aan de binnenkant van de ring staat Greet en Hugo gegraveerd", bevestigt hij.

De ring heeft het afgelopen anderhalve decennium heel wat van de wereld gezien. Via de kont van de koe is het kleinood in de gierput beland, waarna de stronttank het ding over het land heeft verspreid. Hierna is de ring nog talloze malen ondergeploegd, tot hij vandaag uiteindelijk weer terugkwam bij de eigenaar.