Marine verijdelt zelfmoordaanslag Tamil Tijgers

De Sri Lankaanse marine heeft woensdag twee met explosieven geladen boten vernietigd waarmee de Tamil Tijgers zelfmoordaanslagen probeerden te plegen op vrachtschepen die onderweg waren naar het strijdgebied in het noorden van het land. Dat heeft een woordvoerder van de marine woensdag gezegd.

De marine opende het vuur op de boten van de rebellenbeweging toen die de vrachtschepen naderden voor de kust van Myliddi op het schiereiland Jaffna. Eén Tamil Tijger sneuvelde bij de zeeslag. Een marineschip liep schade op toen een van de rebellenboten explodeerde.

De Tamil Tijgers waren niet voor commentaar bereikbaar. De rebellen zijn in het nauw gebracht door een succesvol grondoffensief van het leger in het noorden. Het leger lijkt op het punt te staan Kilinochchi in te nemen, de 'hoofdstad' van het noordelijke gebied dat de rebellen jarenlang in handen hebben gehad. De strijd om een eigen territorium voor de Tamil-minderheid van Sri Lanka begon in 1983 en heeft meer dan zeventigduizend levens geëist.