Britten woedend op Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson heeft zich de woede op de hals gehaald van vele Engelse busliefhebbers. De presentator van Top Gear heeft namelijk een zeldzame, rode dubbeldekkerbus opgeblazen.

Clarkson blies de welbekende dubbeldekker op met een raketwerper die hij op een Porsche 944 had gemonteerd. Het filmpje van de explosie heeft veel stof doen opwaaien bij de conservatieve Britten. De bus is namelijk een zeldzame Routemaster, waarvan er wereldwijd nog maar vijfhonderd rondrijden. Achttien van deze Routemasters rijden nog rond in Londen, maar de burgemeester van de Britse hoofdstad heeft beloofd meer van deze bussen in zijn stad te laten rijden.

Ook de Britse transportsector is niet blij met de stunt. De BBC beweert niets met de explosie te maken te hebben. Het opblazen van de bus, die was gesierd met grote letters die aangaven dat de bus belachelijk veel ruimte inneemt en files veroorzaakt, is bedoeld ter promotie van Thriller. Ditmaal is het geen opgepoetst album van Michael Jackson, maar een dvd van Jeremy Clarkson waarop hij supersnelle bolides test en flitspalen omverknalt.

 


Busje komt niet meer...