Jongeren slopen cruiseschip in Kampen

Verschillende groepen jongeren en een volwassene hebben in augustus voor tienduizenden euro's schade aangericht op een cruiseschip dat lag afgemeerd in Kampen. De politie meldt vandaag dat de afgelopen weken 37 verdachten zijn verhoord in verband met de vernielingen. Onder hen is een 46-jarige man uit de Hanzestad.

Begin augustus werd 's nachts ingebroken in het schip waarna aanzienlijke schade is aangericht. Het meubilair en verschillende ramen werden vernield. Ook werd een aantal brandblussers leeggespoten. Daarnaast zijn er speakers, ligstoelen en reddingsvesten uit het schip gestolen.

De politie wist de namen van enkele vandalen te achterhalen. Nadat zij verhoord waren, werd de identiteit van steeds meer verdachten bekend. Volgens de politie zijn verschillende groepen jongeren in het schip geweest, die los van elkaar strafbare feiten hebben gepleegd. De verdachten zijn tussen de 12 en 20 jaar oud en komen uit Kampen, IJsselmuiden en Emmeloord.

De 46-jarige man uit Kampen wordt verdacht van diefstal van zwemvesten. Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.