Realitysoap Toppers definitief van de baan

Er komt definitief geen soap omtrent het avontuur van de Toppers op weg naar het Eurovisie Songfestival in Moskou. "De tiendelige soap zoals die er nu ligt, komt er niet", stelt een woordvoerder van SBS 6. "Daar zijn SBS en Gerard Joling het over eens."

De commerciële zender, waarbij de 48-jarige zanger onder contract staat, toonde zich begin deze week verontwaardigd over de plannen van de Tros. Gedurende de week vonden gesprekken plaats tussen Joling en SBS.

Joling neemt zijn werkgever niets kwalijk. "Ze hebben ervoor gezorgd dat mijn carrière de positieve kant is opgegaan en ik mocht veel grote shows presenteren", zei hij donderdagavond tegen Novum Nieuws. "Ze betalen me genoeg, dus ik blijf loyaal aan SBS."

De Tros kon vrijdagochtend nog niet reageren op het besluit van SBS 6. "We hebben het nieuws nog niet officieel gehoord", stelt een woordvoerder. Ook over eventuele alternatieven voor de tiendelige soap kon de publieke omroep nog niets zeggen.

Vorige week dinsdag, toen de Toppers officieel werden gepresenteerd als Nederlandse kandidaten voor het Songfestival, begonnen de opnamen van de soap. Het programma moest op 5 februari van start gaan. De Toppers doen in mei mee aan de voorronde van het zangfestijn.


De Toppertjes  (foto: DAG)