Nokia komt met tegenhanger iPhone

Nokia komt donderdag haar eerste touchscreen telefoon presenteren. Dat melden verschillende bronnen aan Reuters. Daarmee is Nokia dan rijkelijk laat. De afgelopen twee jaar zijn, Samsung, LG en niet te vergeten Apple al met touchscreen telefoons gekomen die het vaak erg goed bij het publiek deden. Ook de HTC Dream, de Android telefoon van T-Mobile, krijgt een touchscreen. Tot nu toe bleef Nokia echter voet bij stuk houden en bracht enkel toestellen uit met traditionele toetsen en schermen.

Meerdere bronnen hebben gemeld dat Nokia op 2 oktober de telefoon in Londen onder de naam Tube zou presenteren. Nokia ontkent dat vooralsnog. Toch wordt er met spanning uitgekeken naar een eventuele lancering, omdat de Finse telefoonfabrikant tot nu toe nog steeds geen pasklaar antwoord heeft weten te geven op al het Apple-geweld.

Analisten verwachten echter dat Nokia, zoals gewoonlijk, beter laat dan nooit met een goede reactie komt. Die zou dan waarschijnlijk vooral in de prijs kunnen liggen. In juli nog kondigde Nokia aan nog dit jaar met een touchscreen telefoon te komen die echter wel onder de prijs van de concurrentie zou komen te liggen. Dat zou vooral goed scoren in massamarkten, zoals India, waar touchscreen telefoons nog lang niet zo populair zijn als in West-Europa en Noord-Amerika. Als Nokia de prijs zodanig de prijs omlaag weet te krijgen als ze dat met de 3G-telefoons deden, is er een grote kans dat ze weer doen wat ze al eerder deden: laat reageren en toch marktleider blijven.

Nokia foon  (foto: DAG)