Milde straf voor George Michael wegens drugsbezit

George Michael heeft slechts een officiële waarschuwing van de Britse politie gekregen nadat hij vrijdagavond werd gearresteerd met drugs op zak. Dat meldt BBC News zondag. Dat betekent dat de zanger niet vervolgd wordt voor de overtreding, maar dat het wel wordt bijgeschreven op zijn strafblad.

De 45-jarige Michael werd vrijdag gearresteerd in een openbaar toilet in Londen. Hij zou verschillende soorten drugs bij zich hebben gehad, waaronder crack. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen waarom Michael er met zo'n milde straf van afkomt, maar wil wel kwijt dat er een breed spectrum straffen mogelijk is voor drugsbezit. De maximale straf voor het bezit van harddrugs in Groot-Brittannië is zeven jaar cel.

Het is niet de eerste keer dat Michael door zijn drugsgebruik in aanraking komt met de politie. Vorig jaar kreeg hij een rijverbod omdat hij onder invloed van drugs en medicijnen achter het stuur was gestapt. Het incident volgde op een reeks soortgelijke voorvallen. Ook kreeg hij al een keer een waarschuwing wegens cannabisbezit.

Het is ook niet de eerste keer dat de zanger is gearresteerd in een openbaar toilet. In 1998 werd hij gearresteerd nadat hij een undercover politieagent verleidde in een park in Beverly Hills. Door het incident werd hij gedwongen zijn homoseksualiteit met de wereld te delen.