Prins William wordt fulltime reddingspiloot

De Britse prins William heeft plannen fulltime piloot te worden bij de koninklijke luchtmacht. Dat melden woordvoerders van het Britse koninklijk huis vandaag. De prins begint in januari aan een anderhalf jaar durend trainingsprogramma om opgeleid te worden tot piloot bij een reddingsteam.

De 26-jarige William leerde eerder dit jaar vliegen bij de luchtmacht. "De tijd die ik begin dit jaar doorbracht bij de koninklijke luchtmacht heeft mij doen inzien hoe veel ik van vliegen houd", licht William toe. Eerder diende hij zeven maanden bij de koninklijke marine en werd hij benoemd tot officier bij het Britse leger.

Zodra William het programma naar behoren heeft doorlopen, zal hij gaan vliegen in Sea King-helikopters bij een van de zes reddingsteams van de Britse luchtmacht. "Dat is een mooie gelegenheid voor mij om de luchtmacht te dienen en daarnaast deel uit te maken van de lokale hulpdiensten", vindt de prins.

Williams jongere broer Harry maakt ook deel uit van het Britse leger. Harry, die maandag 24 jaar wordt, diende tien weken lang in Afghanistan nadat er met de Britse media was afgesproken niet naar buiten te brengen dat de prins uitgezonden zou worden. Toen zijn verblijf in Afghanistan toch uitlekte, werd hij uit veiligheidsoverwegingen meteen teruggevlogen.


Prins William wordt fulltime reddingspiloot (foto: DAG)