Monique Smit is vrienden kwijtgeraakt

Sinds Monique Smit haar baan als kapster heeft opgezegd om zich volledig te richten op haar zangcarrière is haar vriendenkring flink uitgedund. "Heel lang dacht ik dat ik heel veel vrienden en vriendinnen had, maar in korte tijd ben ik erachter gekomen dat je echte vrienden op één hand te tellen zijn", vertelt de teleurgestelde Monique op haar Hyves-pagina.

De 19-jarige Monique scoorde goed met haar nummer 'Blijf je vanavond' en komt binnenkort met een nieuwe single, 'Vrouwenalfabet'. "Het lijkt wel of als je dromen uitkomen en alles goed met je gaat, dat ze dan alleen maar slecht nieuws willen horen over je", schrijft ze. "Of ze kunnen het niet hebben en kijken je alleen maar met een vuile blik aan en stoken de rest tegen je op."

De Volendamse zangeres is 'klaar' met haar zogenaamde vrienden. "Diegenen die dat voor mij zijn weten dat heel goed. Soms vind ik het jammer hoe dingen lopen. En daarbij speelt jaloezie en afgunst een hele grote rol", denkt ze. "Heel lang heb ik een bord voor mijn kop gehouden."

Monique heeft wel een idee waarom mensen 'niet gelukkig kunnen zijn voor een ander'. "Ik denk dat er dan iets in jezelf niet helemaal goed zit. Waarschijnlijk zou je het zelf ook zo willen hebben. Maar ga niet lopen zeiken over een ander. Daarom ben ik mijn echte vrienden heel erg dankbaar voor alles! "


Monique Smit is vrienden kwijtgeraakt  (foto: DAG)