Yfke Sturm geeft zich niet meer bloot

Het Nederlandse topmodel Yfke Sturm wil nooit meer naakt gefotografeerd worden. Dat zegt ze in het nieuwste nummer van het groene magazine Green2.

"Blootfotografie hoeft van mij niet meer. In juli doken er op internet ineens wat topless foto's van me op die ruim twee jaar geleden zijn genomen. Doe mij maar een fotoshoot in een organische beha", aldus het model dat op de catwalk heeft gestaan voor merken als Versace, Giorgio Armani, Calvin Klein, Chanel en Dolce& Gabanna.

In het interview met Green2 wordt ze langs De Groene Meetlat gelegd. Daarin zegt ze niet te weten dat het vliegverkeer schadelijk is voor het milieu. "Ik zit een tot twee keer per week in het vliegtuig, maar ik wist echt niet dat vliegen zo schadelijk is. Nu ik weet dat ik de CO2-uitstoot van mijn vluchten kan compenseren, ga ik me daar zeker in verdiepen."

Als het om eten gaat weet ze precies wat goed is en wat niet. Ze zegt zo veel mogelijk aan het milieu en haar gezondheid te denken. "Ik ben fan van Raw Food, een organische supermarkt bij mij in de buurt. Dat betekent wel dat alles twee keer zo duur is als normaal, maar ik vind het de moeite waard."