Afpersen scooterrijder gefilmd

Op internet is een video opgedoken waarop te zien is hoe twee ettertjes van 11 en 14 jaar in het Haagse Zuiderpark een 17-jarige Hagenaar op brute wijze mishandelen en van zijn scooter willen beroven. Volgens de politie speelde het incident zich af op 25 augustus en zijn de dadertjes ingerekend.

Op de bewuste dag, een drukke maandagmiddag, gingen de twee huftertjes op de scooter zitten en eisten op agressieve toon de sleutels op. Het slachtoffer weigerde waarop een van de verdachten hem in het gezicht mept. Vervolgens duwen ze hem tussen de toeschouwers door naar de rand van het grasveld.

Buiten beeld wordt hij verder geslagen en met een aardappelschilmesje gestoken. Zijn belagers eisen geld van de jongen, of anders wordt hij nog verder fysiek afgeranseld. Het slachtoffer weet uiteindelijk zijn scooter terug te krijgen. Daarop reed hij naar de politie van Bureau Zuiderpark. Rechercheurs hebben het slachtoffer laten afspreken met zijn belagers om hen geld te geven in verband met de afpersing. Dat gebeurde om half acht ’s avonds. Meteen na de overdracht van het geld zijn de twee jeugdige afpersers door de politie aangehouden.

Een politiewoordvoerder zegt dat de zaak hoog wordt opgenomen. ''Hier is een grens overschreden.'' De 11-jarige jongen is onder kinderbescherming geplaatst, omdat hij vanwege zijn leeftijd niet kan worden vervolgd (dat kan pas vanaf 12 jaar). Zijn 14-jarige maatje is voor twee weken in verzekerde bewaring gesteld in een gesloten jeugdinrichting en moet vandaag voor de raadkamer verschijnen,

De politie onderzoekt momenteel de rol van filmer en de mensen die bij het incident aanwezig waren.

'Laat me rijden'
De video kun je hier bekijken.

 

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.