Basejumper filmt eigen crash

Wonderen vinden dagelijks plaats. Zo ook in Noorwegen. Het 'onwaarschijnlijke' verhaal betreft een basejumper die onlangs een val overleefde van 1600 meter nadat hij zijn parachute te laat opende. Er zijn beelden van verschenen op het internet. De man verklaarde bij de volgende sprong beter te moeten plannen.

Het gaat om de 44-jarige Hans Lange die van de 1.600 meter hoge Bjoerketind wilde afspringen. Hij kwam met zo'n 180 kilometer per uur naar beneden zoeven, toen hij merkte dat hij te dicht bij de rotswand vloog. Hierop opende hij meteen zijn parachute in een poging van de rotswand weg te vliegen. Dit was tevergeefs, want Lange botste meerdere keren tegen de rotswand. Hierbij brak hij zijn been en belandde hij uiteindelijk in een boom.

Nadat hij van de eerste schrik was bekomen was, richtte hij zich naar zijn pols waaraan een camera was bevestigd. Hij zei vervolgens: ''Tegenslag ... maar gelukkig leef ik nog." Pas na drie kwartier kon hij door een helikopter uit zijn gevaarlijke positie worden bevrijd. Ondanks de schrik laat Lange zich niet ontmoedigen. "Zodra ik volledig hersteld ben, spring ik opnieuw. Er is niks zo fantastisch als langs een bergflank te vliegen. Ik moet het de volgende keer gewoon wat beter plannen."

Door: DAG / Joyce Beckker