'Sarah Palin niet de moeder van haar jongste'

Sarah Palin, de running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain, zou niet de moeder zijn van haar jongste kind. Dat meldt een Amerikaans weblog na onderzoek van verschillende nieuwsberichten en foto's. Het kind zou van haar 16-jarige dochter Bristol zijn. De christelijke Palin zou zich hebben opgeworpen als moeder om een schandaal te voorkomen.

De 44-jarige Palin maakte op 6 maart van dit jaar onverwacht bekend zwanger te zijn van haar vijfde kind. Zelfs haar naaste medewerkers waren verrast door het nieuws dat ze reeds zeven maanden zwanger was. Ondanks haar leeftijd en vier eerdere zwangerschappen waren er geen uiterlijke kenmerken zichtbaar van de zwangerschap. Op 18 april werd zoon Trig Paxson Van bijna een maand te vroeg geboren. Palin was op de ochtend van die dag in Texas, waar ze een speech zou houden op een conferentie. Ondanks dat ze 's nachts vruchtwater begon te lekken, bleef ze in Texas om haar speech te geven. Ze besloot vervolgens halsoverkop terug naar Alaska te vliegen, zonder dat het vliegtuigpersoneel wist dat ze met een hoogzwangere vrouw te maken hadden. Een uur na aankomst arriveerde ze in het ziekenhuis, waar ze zeven uur later beviel.

De school waarop dochter Bristol zit, zou aan reporters hebben verteld dat het meisje eerder dit jaar minstens vijf maanden afwezig was wegens de ziekte van Pfeiffer. Zoon Trig heeft het syndroom van Down, en het feit dat Palin besloot de zwangerschap niet af te breken leverde haar veel goodwill op van anti-abortusbewegingen in de Verenigde Staten.

Foto gedateerd december 2007, met rechts Bristol Palin

 

Met dank aan RonaldV voor de submit en aan Kozzmic voor de vertaling.