Glazen Huis 3FM dit jaar in Breda

Het Glazen Huis waarin drie 3FM-dj's zich jaarlijks laten opsluiten voor een goed doel komt dit jaar in Breda te staan. Van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december zamelt de publieke popzender geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Het huis komt op de Grote Markt in de Brabantse stad te staan.

"Een dak boven je hoofd is zo ongeveer de meest basale behoefte van ieder mens", zegt Florent Luyckx, zendermanager van 3FM. "Het is onvoorstelbaar dat ieder jaar miljoenen mensen op de vlucht raken omdat ze in één klap nagenoeg alles kwijt zijn. Dit probleem móet beter belicht worden, daarom heeft 3FM dit jaar vluchtelingenhulp gekozen als onderwerp voor Serious Request. Het is fantastisch dat de gemeente Breda daar ons dit jaar bij gaat helpen."

Burgemeester Peter van der Velden van Breda is blij met het huis in zijn stad. "Het is voor Breda natuurlijk een enorme opsteker dat 3FM onze stad als thuisbasis voor deze actie heeft gekozen. We realiseren ons terdege dat we aardig wat waar te maken hebben en dat kunnen we samen, in deze stad en regio. we zullen als een goede gastheer voor deze actie zorgen en samen inzetten op een enorme opbrengst."

De eerste drie jaar dat de actie werd georganiseerd stond het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Vorig jaar werd de actie voor het eerst op een andere locatie gehouden, namelijk op het Plein in Den Haag. In de Hofstad werd 5,2 miljoen euro opgehaald.