Studio Sport: terugkeer eredivisie spannend

Na een afwezigheid van drie jaar zijn de samenvattingen van de duels in de eredivisie vanaf vrijdag weer bij de NOS te zien. Vanaf dan passeren minstens vijf jaar lang de gecomprimeerde voetbalbeelden weer de revue bij Studio Sport.

Simpelweg de draad oppakken waar die drie jaar geleden is neergelegd doen de tv-makers niet. "Voor iedereen hier is het spannend en een soort van eerste keer", aldus presentator Tom Egbers.

De geschiedenis leert dat de tv-verslaggeving van 's lands hoogste voetbalcompetitie om de zoveel jaar werd gemoderniseerd. Dat gebeurde ook toen het voetbal drie jaar geleden van de NOS naar Talpa verkaste en later naar RTL. Alleen al doordat 'de commerciëlen' reclamepauzes inlasten kreeg de uitzending een ander aanzicht. Studio Sport werkt anno 2008 weer aan een nieuw jasje en dat vindt Egbers spannend. "Kunnen we beantwoorden aan de huidige tijdgeest?", vraagt hij zich af.

Wat daar in ieder geval voor kan zorgen is een nieuw decor dat bestaat uit een aantal tv-monitors die afzonderlijke beelden kunnen voortbrengen, maar ook samengevoegd kunnen worden. Op die manier worden grotere beelden zichtbaar. Ook nieuw is de manier waarop de NOS opstellingen toont. Op een getekend voetbalveld schuift de camera als het ware over het gras en komt dan telkens plaatjes tegen van voetballers op de diverse posities.