'Ontdekkers' Bigfoot onder vuur

Autoverkoper Rick Dyer en politieman Matt Whitton dachten dat het een leuke grap zou zijn om te doen alsof ze de legendarische Bigfoot gevonden hadden. Want... iedereen weet immers toch dat Bigfoot niet bestaat?

Maar de wereldmedia dachten daar anders over en volgden de 'ontdekking' van de twee Amerikanen op de voet. Toen uiteindelijk bleek dat de vondst toch een grap was, had Bigfoot een naar staartje voor Dyer en Whitton.

Matt Whitton is inmiddels zijn baan als agent kwijt. ''Hij loog op nationale televisie'', zegt zijn voormalige werkgever. ''Zijn verklaringen zijn niet meer geloofwaardig.''

''Het is gewoon een grote hoax, een grote grap'', werpt Dyer tegen. ''We zeiden dat we Bigfoot gevonden hadden en Bigfoot bestaat niet.''

Tijdens een persconferentie vorige week claimden Dyer en Whitton nog dat het monster wat ze gevonden hadden echt was en dat wetenschappelijk onderzoek dit zou bewijzen. Het bleek echter een Bigfoot-kostuum dat de twee op internet hadden gevonden, gevuld met restvlees uit een slachterij.

Behalve dat veel Amerikanen teleurgesteld zijn dat de ontdekking een grap bleek, krijgen Dyers en Whitton ook kritiek omdat ze geld aannamen voor exclusieve interviews. De twee grapjassen houden het erbij dat de hele grap veel te ver uit de hand gelopen is, aldus CNN.


'Ontdekkers' Bigfoot onder vuur  (foto: DAG)