Van Bommel terug bij Oranje

Mark van Bommel is terug bij het Nederlands elftal. De nieuwe bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvoerder van Bayern München opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke interland van komende woensdag in Moskou tegen Rusland.

De 31-jarige Van Bommel speelde zijn laatste en veertigste interland op het WK van 2006 in Duitsland. Portugal belemmerde het Nederlands elftal toen de toegang tot de kwartfinale (1-0). Van Bommel bedankte na het toernooi voor het Nederlands elftal. Hij wilde niet meer onder de toenmalige bondscoach Marco van Basten uitkomen.

Volledige selectie Oranje

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), André Ooijer (Blackburn Rov.), Joris Mathijsen (HSV)

Middenveld: Orlando Engelaar (Schalke), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Mark van Bommel (Bayern München), Demy de Zeeuw (AZ), Nigel de Jong (HSV), Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

 

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport