Christina Applegate laat borsten afzetten

De Amerikaanse actrice Christina Applegate (36) laat preventief haar beide borsten afzetten. Onlangs werd bij haar borstkanker geconstateerd. Dat gebeurde in een vroegtijdig stadium bij een MRI-scan. Ze ondergaat momenteel de aanbevolen behandeling en zal volledig genezen.

Het afzetten van haar borsten is volgens Applegates woordvoerder de beste remedie om de ziekte voorgoed te bestrijden. "De operatie is de ultieme preventieve maatregel. De artsen nemen niet het risico dat de kanker zich kan verspreiden naar haar andere borst."

Borstkanker komt in de familie Applegate geregeld voor. Christina's  moeder heeft de ziekte al twee keer gehad. Ook zij liet beide borsten afzetten.

Christina Applegate werd op jeugdige leeftijd al wereldberoemd door haar rol als dom blondje Kelly Bundy in de Amerikaanse tv-komedie Married... with Children. Daarna acteerde ze in films als 'Anchorman', 'The sweetest thing' en 'Farce of the penguins'.  Ze won een Primetime Emmy voor haar rol van Amy Green in Friends en in 2005 won ze een Tony Award voor haar rol in de musical 'Sweet charity'.

Beetje 'bittere' scène nu

Met dank aan pongelong voor de submit.