'Maak Amsterdam tweetalig'

De hoofdstedelijke raadsfractie van D66 wil dat Amsterdam officieel tweetalig wordt.  De sociaal-democraten denken daarbij niet aan Turks, Marokkaans of Arabisch, maar aan het Engels. In het openbaar vervoer moet Engels naast Nederlands de voertaal worden, net als bij de gemeente en de politie, zo heeft duoraadslid Jan Paternotte (JanPaternotte.nl) in een notitie laten optekenen.  

Paternotte: ''In Amsterdam kun je overal met Engels terecht, alleen niet bij de gemeente. Aangifte doen kan alleen in het Nederlands, gemeentelijke belastingen worden aangeslagen in slechts Nederlands. Terwijl Engels onmiskenbaar de tweede taal in de stad is, simpelweg omdat Engels dé wereldtaal is en veel Amerikanen en Britten hier wonen of vakantie vieren.'' 

De D66'er wil dat algemene informatie van de gemeente en stadsdelen in het Engels op internet is te vinden. Dan weten buitenlanders bijvoorbeeld ook wanneer ze het afval moeten buiten zetten.  Verder wil hij een 'politiekiosk' in het centrum van de stad waar toeristen ook met Frans, Duits en Spaans terecht moeten kunnen. De aangifte geschiedt dan in het Engels. Engelssprekende agenten moeten in het centrum een 'Union Jack' (Britse vlag) op het uniform dragen.