Paris Hilton dient McCain van repliek

Paris Hilton heeft in een video gereageerd op een reclamespot van de republikeinse presidentskandidaat John McCain. "Die rimpelige, grijze kerel heeft me in zijn campagnefilmpje gebruikt en ik ga ervan uit dat dat betekent dat ik nu ook een presidentskandidaat ben", zegt de hotelerfgename in de video, die te zien is op de Amerikaanse website Funnyordie.com.

"Hé Amerika, ik ben Paris Hilton en ik ben ook een celebrity. Ik kom alleen niet uit de goede oude tijd en ik beloof geen veranderingen, zoals die andere vent", zegt de blondine, liggend op een bedje in een minuscuul badpak en gouden pumps. "Ik ben zeg maar helemaal klaar om het land te leiden."

Vervolgens zet de blondine haar plan voor een nieuw energiebeleid uiteen. Paris, die overweegt het Witte Huis roze te verven als ze tot president wordt gekozen, stelt voor McCains plan om vlak voor de kust naar olie te boren te combineren met het voorstel van Obama voor schonere technieken bij de oliewinning. "Energiecrisis opgelost! Ik zie jullie wel weer bij de debatten."

Vorige week lanceerde McCain een reclamespot waarin beelden van McCains democratische tegenstrever Barack Obama werden afgewisseld met beelden van Paris Hilton en Britney Spears. Daarmee wilde het campagneteam van McCain duidelijk maken dat Obama vooral een beroemdheid is en niet noodzakelijkerwijs een goed politicus.

De moeder van Paris kon niet lachen om de stunt van McCain. "Zonde van de tijd en aandacht van het land op een tijdstip waarop miljoenen mensen hun huizen en banen verliezen", stelde ze op de website van de Amerikaanse krant Huffington Post. De ouders van Hilton doneerden eerder dit jaar bijna drieduizend euro aan de campagne van McCain.