Haagse paddogebruiker dood na sprong uit raam

Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond omgekomen nadat hij in 'zeer verwarde' toestand uit het raam was gesprongen. De politie kreeg rond 21.30 uur de melding dat hij door verkeerd gebruik van hallucinogene paddestoelen erg in de war was geraakt. Dat laat de politie vanmiddag weten.

De man had zich in zijn woning aan de Albert Schweizerlaan opgesloten en was al uit het raam gesprongen toen de politie arriveerde. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij diezelfde avond aan zijn verwondingen overleed.

Toen het ambulancepersoneel de man probeerde te stabiliseren voor vervoer, explodeerde een zuurstoffles van de ambulance. Daarbij raakten twee agenten en een ambulancebroeder lichtgewond. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe de fles heeft kunnen exploderen.

Vorig jaar ontstond ophef over paddo's nadat een 17-jarig Frans meisje in Amsterdam was gesprongen na paddogebruik. Ook zij overleed. De Tweede Kamer werkt sindsdien aan een verbod op de paddestoelen, maar dat kon niet meer voor het zomerreces worden geregeld.