Oleguer van FC Barcelona naar Ajax

Ajax heeft zich versterkt met Oleguer. De Catalaanse verdediger komt over van FC Barcelona en heeft een contract tot 2011 ondertekend in Amsterdam. De 28-jarige speler wilde vertrekken bij FC Barcelona en Ajax was direct zijn eerste keus.

"De sportieve plannen van de club en de nieuwe trainer spraken me enorm aan. Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik van Gabri ook goede verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe gaan", aldus Oleguer op de website van de Amsterdamse club.

Over de sportieve prestaties durfde de Catalaan nog niets te zeggen. "Ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van de rit terugkijken op een geslaagd seizoen."

Trainer Marco van Basten is blij met de defensieve versterking. "Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring. De Spaanse competitie is van hoog niveau en hij heeft natuurlijk ook de Champions League gewonnen met Barcelona", zegt Van Basten. "Vanwege zijn ervaring hopen we ook dat hij de jonge jongens een beetje kan gaan sturen."

Of Oleguer de laatste Amsterdamse versterking van deze zomer is, kon Van Basten niet zeggen. "We hebben nog een maand tot de transfermarkt sluit. De komende weken zullen we alert en actief blijven, zoals we eigenlijk de afgelopen periode ook zijn bezig geweest."

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!