Voorzitter pedopartij door politie verhoord

Marthijn Uittenbogaard die voorzitter is van de PNVD - in de volksmond pedopartij geheten - is gisteren door de politie verhoord na een aanklacht van zelfverklaard pedojaagster Yvonne van Hertum.  Volgens Uittenbogaard had Van Hertum, die onlangs nog dreigde met een klacht tegen FOK!-columnist Sunchaser, aangifte gedaan omdat hij dit jaar op televisie over haar had gezegd dat ze heel vaak liegt.

Uittenbogaard deed zijn uitspraak toen hij met de pedofiele stratenmaker Ricardo Hunefeld  te gast was in het tv-programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen.

Volgens Uittenbogaard was hij ontboden om te verschijnen op het politiebureau van Aalsmeer. In eerste instantie weigerde hij te komen. Toen de politie dreigde hem te arresteren, kwam hij alsnog opdagen. Naar eigen zeggen heeft de PNVD-voorzitter de politie een document overhandigd getiteld: 'Yvonne van Hertum liegt heel vaak'. Dat document is op de site van de PNVD online gezet.

Uittenbogaard, die ook een FOK!-account heeft onder de naam marthijn, maakte gisteren op FOK! melding van zijn politieverhoor.  Dat deed hij overigens op een forumonderdeel waar die mededeling niets te zoeken had. Vandaar dat er een groot slot op zijn topic werd gegooid.  Sowieso zitten veel FOK!-medewerkers niet te wachten op de pro-pedofilie praatjes van Marthijn.

'Van Hertum liegt'
De tv-uitzending is hier terug te zien bij Veronica.