Giel Beelen krijgt een uur extra

Giel Beelen is vanaf 1 september iedere ochtend een uur langer te horen op 3FM. Voortaan duurt zijn VARA-programma 'Giel!' tot 10.00 uur. Met het verlengen van het programma wil 3FM beter aansluiten bij het ritme van de luisteraars, die steeds langer onderweg zijn. Gerard Ekdom met de 'Arbeidsvitaminen' wordt dus een uur ingekort.

"Giel maakt met zijn programma mensen wakker, praat ze bij over het nieuws van de dag en begeleidt ze naar hun werk. Op het werk is Gerard de aangewezen man om de sfeer erin te houden", zegt zendermanager Florent Luyckx. "Omdat 'onder weg' steeds langer wordt is het logisch dat Giel een uur langer doorgaat. 3FM heeft met 'Giel!' en Arbeidsvitaminen nu een ochtendprogrammering die perfect aansluit bij het ritme van onze luisteraars."

Bij de VARA zijn ze blij met de verlenging van het programma van Giel. "Ik kan geen genoeg krijgen van Giel op 3FM, dus een extra uur is altijd welkom", zegt VARA-programmadirecteur Frans Klein. "Giel is een belangrijk anker voor de programmering en het voelt goed om dit programma nog even door te zetten na de klok van negen."