Schatrijke seriemoordenares opgepakt

In Zuid-Afrika is de 38-jarige Maryanne Dimba opgepakt. Zij was meesterbrein achter een reeks van 21 gruwelijke moorden. Samen met twee medeverdachten werd zij schatrijk van het verzekeringsgeld dat voor de slachtoffers werd uitgekeerd. Het drietal is inmiddels voorgeleid bij de rechter.

Samen met Brenda Mdluli (42) en Sisbusiso Buthelezi (23) ging Dimba volgens een vast patroon te werk. In de stad Durban werden zwervers en prostituees opgepikt, die werden meegenomen naar Johannesburg. Daar werden de slachtoffers met een groot aantal messteken om het leven gebracht. Volgens informatie van de politie was elk lijk met minstens 40 messteken doorboord. In één lichaam zouden zelfs 72 messteken geteld zijn.

Bij contacten, vermoedelijk binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken, werden valse ID-bewijzen besteld. Op basis daarvan werd een levensverzekering voor een 'broer' of 'zus' afgesloten. Na de moorden werd er met een auto over de gezichten van de slachtoffers gereden. Op die manier kon het verminkte gezicht niet vergeleken worden met de foto die op het valse legitimatiebewijs. Vervolgens hoefde het trio alleen nog maar het verzekeringsgeld op te eisen.

De moorden leverden Maryanne Dimba geen windeieren op. Ze woonde in een chique wijk van Johannesburg. In haar garage trof de politie drie peperdure auto’s aan, waaronder een Jaguar en een gloednieuwe Mini Cooper.