Pacmanmysterie Waalwijk opgelost

Sinds vorig weekend is op het talud langs de A59 bij de afslag naar de N261 een levensgrote Pacman te zien die een hamburger aanvalt. Een lezer van het Brabants Dagblad meldde dat een groep van zo'n 25 jongeren in de nacht van zaterdag op zondag druk bezig was geweest met het 'kunstwerk' dat helemaal uit plastic vorkjes bestaat. "Binnen een half uur was het kunstwerk klaar en verdwenen ze in het donker. Mijn mond viel er van open", aldus de ooggetuige.

Nu is bekend geworden dat een groep anonieme kunstenaars, 'Fork you' genaamd, verantwoordelijk is voor Pacman en de hamburger. Via de website van het Brabants Dagblad maakten zij bekend verantwoordelijk te zijn. Wat de jongeren met deze actie willen bereiken is niet duidelijk. Wel is op hun website de slogan "We fork to inspire people" te lezen.

De groep, die eerder kunstwerken maakte in onder andere Tilburg, Nijmegen, Utrecht en Nantes, zegt dat de politie hen heeft bevolen om de vorken weer weg te halen. De gemeente heeft echter geen bezwaar volgens de jongeren, mits het kunstwerk weer wordt opgeruimd. Dat moet dan dit weekend gebeuren, aangezien de vorken na een week zouden worden verwijderd.