'Populaire tv-series te wit'

Een Brits onderzoek heeft aangetoond dat zwarte en Aziatische mensen hun eigen afkomst onvoldoende terugzien in populaire tv-series. Zo zouden mensen van hun afkomst in bepaalde drama's en soaps als stereotypen worden afgeschilderd, zoals winkelbedienden of zwarte alleenstaande moeders.

De ondervraagden zijn bang dat er hierdoor een verkeerd beeld wordt opgewekt van de etnische minderheden. Populaire series zoals 'Friends' en 'Who Wants To Be A Millionaire' werden bekritiseerd wegens het beperkte aantal etnische minderheden dat meespeelt in de series.

'Wanneer het er toe doet, is televisie nog steeds schrikbarend wit', aldus de voorzitter van de Commissie voor Mensenrechten en Gelijkheid, Trevor Philips. 'Volgens de meeste ondervraagden hebben de Britse media gefaald in het representeren van de Britse multiculturele samenleving.'

Toch werd er niet alleen maar geklaagd. De kijkers waardeerden bijvoorbeeld reality shows zoals 'The X Factor'. Hierin zouden de etnische minderheden veel meer op hun talenten worden beoordeeld dan op hun huidskleur.