Aldith Hunkar weg bij de NOS

Aldith Hunkar komt niet meer terug als presentatrice van het NOS Journaal. Ze was al een tijdje van de buis af, naar eigen zeggen omdat ze overspannen is geweest omdat haar zus ziek was geworden. Een maand geleden zei ze nog dat ze terug wilde op de televisie, maar de NOS zag daar niks in. Wat er precies is voorgevallen is overigens niet bekend.

Vandaag zouden Hunkar (45) en de NOS tegenover elkaar staan in een kort geding. Maar dat is niet door gegaan. Beide partijen bereikten een overeenkomst. Inmiddels heeft Aldith een eigen bedrijf dat reizen naar Jamaica organiseert. Zelf geeft ze rondleidingen op het eiland en daar gaat ze zich nu vol op storten.

Anderhalf jaar geleden gaf Hunkar nog een interview in FOK!radio. Daarin reageerde ze op kritiek die ze kreeg op het FOK!forum. "Ik werd getipt dat ik gebashed werd op FOK! over mijn shirtje dat ik aan had. Iemand vond mijn truitje blijkbaar niet leuk, nou ja, smaken verschillen. Maar de fabrikant belde me later of ze me niet mochten sponsoren, maar daar heb ik nee op moeten zeggen aangezien ik bij de NOS werk. Maar wat ik wel vind bij kritiek: je moet wel mans genoeg zijn om je eigen naam eronder te zetten. Dan weet ik met wie ik van doen heb."

En voor wie wil weten hoe Aldith heet op FOK: presentatrice.