Kroegbazen negeren massaal rookverbod

Het rookverbod dat sinds gisteren van kracht is in de horeca wordt massaal genegeerd door ongeveer vijfhonderd kleine horeca-ondernemers. Al deze bedrijven staan achter Stichting Red de Kleine Horeca-Ondernemer, welke gisteren had gevraagd tot een onmiddellijke opschorting van het verbod.

Volgens de stichting lopen veel kroegbazen dagelijkse inkomsten mis. De rechter was het daar niet mee eens, hij oordeelde dat kroegbazen verplicht zijn de nieuwe regelgeving te hanteren. De eerste week krijgen overtredende horeca-ondernemers slechts een schriftelijke waarschuwing.

De stichting roept nu op tot een onmiddellijke boycot van het rookverbod. Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland vindt dat kroegbazen het verbod moeten respecteren. "We zijn er klaar voor, we hebben ons voorbereid. Maar dat betekent niet dat wij ons niet druk maken om de positie van de kleinere ondernemer die het hierdoor inderdaad moeilijker krijgt", aldus een woordvoerder.

Heb je een momentje over? Stem dan even op de laatste poll over het rookverbod.
Meer lezen over het rookverbod in de horeca en over wereldwijde en wel heel opmerkelijke rookverboden? Lees dan de special! Klik
hier.