Jordanië boycot Nederlandse en Deense waar

Het heeft even geduurd, maar nu komt er toch wel degelijk een boycot van Nederlandse producten naar aanleiding van de anti-Koranfilm Fitna van PVV-politicus Geert Wilders. In Jordanië worden vanaf vandaag geen producten meer verkocht die afkomstig zijn uit ons kikkerlandje. 

Ook artikelen uit Denemarken zijn overigens in de ban gedaan. Reden om Deense producten te boycotten zijn de cartoons over de islamitische profeet Mohammed.

Het initiatief is afkomstig van een coalitie van Jordaanse media, vakbonden en politieke partijen.  Dat er wat tijd overheen ging voordat de boycot van kracht werd, komt door protesten van winkeliers.  Die wilden eerst hun Nederlandse en Deense voorraad verkopen.

De organisatoren hebben ook aangifte gedaan tegen ons land en Denemarken. Dit wegens ''schending'' van de universele verklaring van de rechten van de mens. Of het ook echt tot een proces komt tegen Denemarken en Nederland, is nog niet bekend.

In april deed Iran al een oproep aan alle moslimstaten om Nederlandse producten te boycotten vanwege het knip- en plakwerk van Wilders.